Psihologi: Iubirea s-a transformat într-un sentiment superficial

Data publicării:
cani i love u

În secolul vitezei, când totul se desfăşoară cu o repeziciune incredibilă, iubim superficial. În plus, găsim iubirea „la liber” cam peste tot: în filme, în cărţi, în magazine. La această concluzie au ajuns psihologii, care s-au întâlnit pe litoral, în staţiunea Venus, unde timp de 5 zile, 150 de specialişti români şi străini dezbat problematica iubirii.

Specialiştii spun că principalele motive pentru care iubirea s-a transformat dintr-un sentiment profund într-unul superficial sunt lipsa de timp, graba, dar şi valorile - aflate într-o continuă schimbare.

„Oamenii trec repede, chiar în cuplu unul pe lângă altul, se plictisesc unul de altul, nu vibrează împreună şi deodată, sinergic”, afirmă Ion Mânzat, psiholog.

„Pe fondul libertinajului şi a lipsei de educaţie în acest sens s-a ajuns între această sciziune. Cred că şi familia şi şcoala au importante roluri în acest sens, de a recupera această armonie dintre iubire şi sexualitate”, spune Anca Munteanu, psiholog.

Această mamă şi fiica ei se văd rar. Iar atunci când se văd, nu ezită să-şi exprime sentimentele chiar şi în public.

Dacă iubirea mamei pentru copilul său este pură, dragostea, în schimb, în zilele noastre trece prin anumite schimbări. Iar psihologii spun că iubirea superficială poate da naştere la alte stări şi situaţii neplăcute. În plus, psihologii spun că iubirea s-a transformat într-o sursă de profit.

Dragostea se vinde peste tot: în filme, în romane, în programele televizate sau în diverse medii sociale. Dragostea sau sexualitatea? Amândouă”, spune Vladimir Maikov, psiholog din Rusia .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri