25 de ani de SMURD

Data publicării:
agerpres 8018299

Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie militară la Târgu-Mureş, oraşul unde a fost înfiinţat, în 1990, primul centru SMURD din ţară.

La festivitate au participat fondatorul SMURD, Raed Arafat, Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Dacă în urmă cu 25 de ani, echipajele SMURD interveneau la aproximativ cinci cazuri pe zi, astăzi, numărul a ajuns la peste 1.100.

Convingerea celor aproape 10.000 de angajaţi ai SMURD este "Cine salvează o viaţă salvează o lume întreagă".

Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureș cu o mașină, cu niște nebuni și am ajuns la un sistem pe o țară întreagă

„Ce se întâmplă astăzi, la Târgu Mureș, este de o importanță maximă pentru că noi sărbătorim 25 de ani de muncă și de lucru în echipă, ca să ajungem unde este SMURD astăzi și nu doar SMURD, vorbim despre întreg sistemul de urgență din care SMURD face parte. S-a început cu o mașină, cu niște nebuni - printre care și dr. Cristian Boieriu - care au acceptat să se implice și au rămas implicați până azi, și de la o mașină am ajuns la un sistem pe o țară întreagă. Acest lucru nu putea să aibă loc dacă nu îi aveam pe cei care au văzut și ne-au sprijinit. Acum, ne sprijină foarte multe instituții și ministere”, a spus Raed Arafat.

El a precizat că în 2012 ultimul județ în țară în care s-a înființat SMURD este Teleorman, iar în 2014, cu sprijinul Guvernului României și al Republicii Moldova, SMURD a trecut granița, cu același nume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri