8.000 de copii fără doctor, la Pucioasa. Singurul pediatru va pleca la Târgovişte

Data publicării:
pediatrie masina 1

În urmă cu șapte ani, secţia de Pediatrie a Spitalului din Pucioasa avea cinci medici. Ultimul rămas va pleca şi el, la mijlocul lunii viitoare. După aceea, dacă un copil din oraş are nevoie urgentă de doctor, va fi dus la Târgovişte cu Salvarea.

Parcursul unei salvări dus-întors la Târgoviște face peste o oră. Marile urgențe pediatrice nu pot fi rezolvate în salvare și părerea mea este că se vor pierde vieți”, spune dr. Cecilia Ionescu, managerul Spitalului din Pucioasa.

Primăria şi conducerea spitalului fac o nouă ofertă pediatrilor care vor să vină la Pucioasa: salariu mai mare şi un apartament complet mobilat, pentru care nu vor plăti chirie.

Ne străduim să găsim un înlocuitor și ne este foarte greu. Ne-am adresat, zic eu, peste tot. Oferta rămâne, în continuare, chiar dacă o plătesc din salariul meu. Deci vom găsi soluțiile ca să aibă posibilitatea de cazare, am spus chiar și de transport, dacă e cazul”, spune primarul Dănuț Bădău.

Dacă până la plecarea actualului pediatru nu va fi găsit niciun înlocuitor, secţia de pediatrie a Spitalului din Pucioasa va fi închisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri