A intrat în spital rău şi a ieşit mai rău. O femeie acuză că s-a ales cu tendoanele mâinii rupte, după o operaţie

Data publicării:
mana

Femeia în vârstă de 60 de ani s-a internat după ce și-a rupt mâna dreaptă. Chirurgul ortoped a operat-o şi i-a montat o plăcuţă de metal la încheietură, ca să i se sudeze osul mai bine. Doar că lucrurile au mers din rău în mai rău. După ce a stat o lună cu braţul în ghips şi a făcut o jumătate de an exerciţii de recuperare, „nu s-a recuperat mâna, mâna a fost strâmbă precum piciorul de broască, iar durerile au fost atroce, timp îndelungat”, spune pacienta.

Pentru că avea dureri foarte mari, pacienta a mers la un alt medic ortoped din Iaşi, care a aflat ce s-a întâmplat în timpul operaţiei. Ca să ştie adevărul, femeia a fost nevoită să mai suporte o intervenţie chirurgicală.

După ce am scos placa, am observat ruptura tendoanelor extensoare de la degetul 2, 3 şi 4”, afirmă Gabriel Mazilu, medic plastician.

De aceea mă durea mâna și de aceea mâna mea era umflată și strâmbă”, spune pacienta.

După două luni de la ultima intervenţie chirurgicală şi numeroase ore de kinetoterapie, femeia a început să îşi mişte mâna. A încercat să ceară explicaţii medicului care i-a montat plăcuţa metalică, dar spune că doctorul a refuzat să stea la discuţii. Aşa că l-a dat în judecată.

Am solicitat în instanță plata unor daune morale, întrucât mâna mea va fi recuperată până la 70 la sută. Este vorba despre mâna dreaptă și în continuare fac kinetoterapie”, adaugă pacienta.

Chirurgul ortoped a refuzat să îşi spună punctul de vedere cerut de reporterii Digi24. Managerul spitalului unde lucrează îi ia însă apărarea.

Nu a existat nicio plângere până acum în privinţa acestui medic. Am vorbit cu domnul doctor, el ştie despre existenţa acestui proces. Este un proces între dumnealui şi pacienta respectivă”, declară Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare Iaşi.

Femeia, care nu ştie încă dacă îşi va mai putea folosi mâna ca înainte, cere medicului o despăgubire de 25.000 de lei, cât au costat-o orele de recuperare.

Instanţele vor solicita expertize, vor face exact ancheta judecătorească la fel cum s-ar face oriunde în altă parte”, spune prof. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor.

Pacienta este încrezătoare în şansele ei: are un dosar medical bine pus la punct şi este avocat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri