Acuzații de malpraxis

Data publicării:
mana bebelus2

Alina Anghel, mama: „Am avut contracții, m-a durut burta și am venit cu ambulanța, doamna doctor mi-a spart apa aici jos după care m-a ținut o oră și ceva sus. Mi-a spus să mai am dureri, dar eu aveam dureri, mi-a spus că e bine copilul și după ce l-a scos mi-a zis că e mort. L-am simțit și în salvare și aici copilul mișca.”

Nicolae Haica: „Soția a mai venit la doctor? Da! A venit și a trimis-o acasă, a venit pentru consult și că o durea burta. Avea semne de naștere? Da. Și a trimis-o acasă. „Te duci acasă că nu ai asigurare.”

Dr. Georgeta Drăgoi, medic ginecolog: „În cursul dimineții a fost adusă cu ambulanța pentru dureri de naștere, la consultație am constatat că este în expulzie. Am acceptat să nască la nivelul acestei maternități. A născut în 20 de minunte un făt mort.

Familia spune că a venit în urmă cu câteva zile și ați refuzat pe motiv că nu are asigurare... Am refuzat că nu avea bilet de la medicul de familie, nu era luată în evidență ... Avea dureri de naștere, i-ați făcut un consult mai amănunțit? ... Nu! trebuia să o consult, trebuia să o inregistrez... Și ați făcut lucrurile astea? ... Nu! Pentru ca ea a venit la consultație și la ecografie, nu mi-a spus că are dureri.

Vă simțiți vinovată de ceva? În nici un caz, am avut conduita conform protocoalelor.

O anchetă internă va stabili dacă medicul ginecolog a urmat procedurile întocmai.

Dr. Daniela Fianu, director Spitalul Călinești: „În următoarele zile va avea loc o anchetă internă, o să analizăm datele din foaia de observație și circumstanțele acestei situații, vom aștepta și rezultatul de la anatomie patologică și vom vedea care este situația.”

Tânăra a depus o plângere penală împotriva medicului ginecolog, iar poliţiştii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Medicul nu este însă la prima abatere. Ea este cercetată penal tot pentru ucidere din culpă după ce în urmă cu câţiva ani i-ar fi provocat răni fatale unui nou născut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri