Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean Botoșani

Data publicării:
aparatura medicala

Soţia bărbatului decedat povesteşte că în data de 30 septembrie a mers cu soţul la Urgenţe pentru că se simţea foarte rău şi avea dureri mari în piept. „S-o uitat dumneaei pe fișă și zice: da (...) e din cauza stresului, a oboselii. I-o dat o rețetă cu calciu și magneziu, i-o mai pus o altă perfuzie”, a povestit Ancuța Pruteanu, soția victimei.

După ce medicii i-au asigurat că bărbatul este în stare stabilă, au plecat acasă. Cum omul se simţea în continuare rău, au mers la un cabinet particular pentru un control.

Ceva total atipic, la examenul clinic n-am găsit nimic suspect, tensiunea era normală, EKG era normal, aproape că i-aş fi dat drumul acasă, dar curiozitatea mea a zis, totuşi, pacientul ăsta o venit de doi ori hai să văd şi ecografic. (...) Atunci am văzut un anevrism de aortă ascendent foarte mare. (...) Imediat am anunţat ambulanţa, am sunat la Iaşi colegii pentru a pregăti internarea în Institutul de Boli Cardiovasculare”, a explicat Eduard Gherghel, medic cardiolog.

Un elicopter SMURD a fost trimis să preia pacientul aflat deja în stare gravă, dar pe drum bolnavul a murit.

„Eu stăteam în staţie şi am văzut când o plecat SMURD-ul la 1:30 şi n-am ajuns eu în Iaşi, pe drum l-o anunţat că la aterizare o decedat”, a povestit Ancuța Pruteanu, soția victimei.

Familia bărbatului spune că vinovat pentru moartea lui este medicul cardiolog din spital care nu i-a acordat suficientă atenţie şi l-a trimis acasă.

„Dumnealui, dacă are şcoală, putea să-şi dea nişte semne de întrebare de ce totuşi simptomele astea, nu mi-l trimiţi tu acasă să-i dau calciu şi magneziu!”, spune soția victimei.

Simptomatologia clinică pe care o prezenta pacientul, ținând cont de vîrsta lui şi lipsa factorilor de risc, medicul a considerat că nu este oportună o asemenea investigaţie. (...) Familia a depus o sesizare scrisă la nivelul spitalului judeţean. S-a constituit o comisie de cercetare administrativă a acestui caz (...) pentru a investiga eventualele cauze de malpraxis”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență Botoșani.

În urma unei sesizări depuse de familia bărbatului decedat şi Colegiul Medicilor din Botoşani va face o anchetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri