Afecțiune a pielii care apare după vârsta de 30 de ani

Data publicării:
dermato

„Este o afecțiune a vaselor care hrănesc pielea și care se manifestă prin activitatea lor mai intensă. Este normal să te înroșești dacă intri într-o saună sau dacă ești expus la ger dintr-o dată, dar nu este foarte normal să te înroșești din cale afară la niște emoții, la anumite alimente sau la anumite condiții de viață.

Această afecțiune este cronică și odată ce apare, vasele de sânge rămân sensibile și se activează din ce în ce mai ușor. Este determinată, în primul rând genetic, și de stilul de viață.

În stadiul unu, apare și dispare de foarte multe ori pe zi, în condiții de stimulare. În stadiul doi, devine permanentă. După aceea, pe zona roșită se sparg mici vase de sânge. Ele arată inițial ca niște steluțe, se unesc în capilare, după care încep să dea usturime și să se usuce cu ușurință. În stadiul trei, pielea devine intolerantă la produse cosmetice. După aceea apar niște granuloame care arată ca niște coșuri, afecțiune care se numește acnee rozacee. În stadiul patru, cel mai grav, zona se hipertrofiază, nasul se borcănează, porii se dilată foarte mult și granuloamele se adună.

Ea de obicei începe pe față, pe centrul feței, după care, la anumite persoane, se extinde pe gât și pe decolteu.

Tratamentul este în funcție de faza bolii și de gravitatea acesteia. Se începe, de obicei, cu tratamente de tip laser vascular. Mai nou, pentru cei în cazul cărora apare și dispare brutal, am început să facem tratamente cu botox și mai există în farmacii produse care scad intensitatea roșeții.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri