Aglomerație la Spitalul de Pediatrie din Pitești

Data publicării:
spital pitesti

În saloanele spitalului de Pediatrie din Curtea de Argeş bate vântul încă din aprilie. Atunci, un copil de opt ani a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii pe care medicii au diagnosticat-o incorect. Tot de atunci, părinţii din regiune s-au ferit să-şi mai trateze copiii aici.

„Nu am incredere, vă spun. Nu am încredere pentru că acest comportament lasă de dorit. Ascultați ce vă spun. Comportamentul lor lasă de dorit. Mai în siguranță la Pitești. După tot ce s-a întâmplat sincer nu mai am curaj”, spune un părinte.

Până şi medicii de la Curtea de Argeş recomandă internarea la Piteşti. „Avem o colaborare foarte bună cu Spitalul de Pediatrie din Pitești și cu secția de contagioase Pitești. Ne primesc copiii, îi trimitem pentru a fi în siguranță și ei și noi”, a declarat pentru Digi24 Mihaela Ionescu, șeful secției Pediatrie Spitalul Curtea de Argeș.

Aşa că internările în Spitalul de Pediatrie din Piteşti au crescut cu 30%, iar conducerea clinicii cere suplimentarea fondurilor alocate.

Vasile Stan, directorul Spitalulului de Pediatrie Pitești spune că „deși în toate spitalele din județ există secție de pediatrie, marea majoritate a bolnavilor sunt trimiși la noi.”

„Spitalul de Pediatrie a făcut o adresă către noi, ne-a explicat justificat cu număr de solicitări această situație, iar noi am înaintat-o către Casa de Asigurări Naționale”, a declarat Cristina Stocheci, directorul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Argeș.

După ancheta DSP din aprilie, spitalul din Curtea de Argeş a primit 10.000 de lei amendă, iar cercetările continuă pentru a stabili şi dacă medicii care l-au tratat greşit pe copil sunt vinovaţi de moartea lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri