Alimentul care previne una din problemele de sănătate ce apare odată cu înaintarea în vârstă

Data publicării:
GettyImages-83225281

 

La conferinţa medicală din San Diego de săptămâna aceasta, cercetătorii de la Spitalul Clinic din Barcelona şi cei de la Universitatea Loma Linda, au prezentat descoperirile lor în urma unui studiu de doi ani, în care au testat 707 adulţi sănătoşi pe care i-au împărţit în două grupuri. Un grup a mâncat nuci în fiecare zi, celălalt grup nu a mâncat deloc nuci. Cantitatea de nuci mâncate reprezentau 15% din totalul de calorii necesare zilnic.

După 12 luni cele două grupuri aveau rezultate similare la creşterea în kilograme, nivelul de trigliceride şi nivelul de colesterolul HDL, „colesterol bun”. În schimb, grupul care a mâncat nuci zilnic a avut o reducere considerabilă a colesterolului LDL, colesterolul „rău”.

Colesterolul „rău” nu trebuie să fie mărit pentru că va duce la îngreunarea circulaţiei sângelui din cauza celulelor în exces care se aşează pe pereţii vaselor de sânge. Aceste blocaje pot duce la afecţiuni ale sistemului cardiovascular, inclusiv infarct miocardic.

Dobândirea de grăsimi bune şi alţi nutrienţi din nuci, precum şi reducerea nivelului de colesterol sunt importante pentru starea de bine a adulţilor care îmbătrânesc, după spusele unui cercetătorul implicat în studiu.

Cercetătorii speră să confirme efectul pozitiv pe care îl au nucile şi asupra declinului cognitiv care apare odată cu înaintarea în vârstă.

Cercetătorii speră de asemenea să demonstreze prin viitoarele studii că nucile consumate zilnic sunt legate de multe beneficii asupra sănătăţii, în special pentru buna funcţionare a inimii, intestinelor, senzaţia de saţietate şi întreg metabolismul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri