Anchetă pe piața medicamentelor oncologice. Reprezentantul pacienților de cancer ia apărarea medicilor

Data publicării:
cezar irimia pacienti cancer - captura - 28 iulie 2015

Cezar Irimia a mai precizat că multe probleme din sistem ar dispărea dacă România ar avea o evidenţă clară a bolnavilor de cancer.

„Cred foarte mult în doctorii noștri și mai știu că ei nu pot prescrie decât conform unor protocoale agreate și acreditate de Ministerul Sănătății, deci nu recomandă aceste tratamente la întâmplare, iar pentru medicamentele scumpe, care se dau cu aprobarea CNAS, sunt verificate foarte bine dosarele și doar cele care corespund protocoalelor sunt avizate pentru ca pacienții să primească tratament”, declară Cezar Irima.

Acesta a mai adăugat că „nu există un registru național de cancer, pe care îl cerem din 2001, care ar fi monitorizat atât pacientul, cât și terapiile aplicate acestui pacient, banii investiți pe pacient, cât și rezultatele terapiilor aplicate pacientului.”

Acest registru ar fi dat și o statistică, iar bugetul se construia pe o statistică, nu pe istoric. Inexistenta acestui registru duce la asemenea derapaje, interpretări sau la necazuri multiple, atât pentru pacienți, cât și pentru medici”, spune reprezentantul pacienților de cancer.

Citește și: Percheziții de amploare la medici și farmaciști din București și șapte județe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri