Bebeluș salvat de o operație în premieră. Copilul avea o malformaţie la inimă

Data publicării:
salla

Primele semne ale bolii copilului au devenit vizibile la o lună de la naştere. Bebeluşul nu lua deloc în greutate şi obosea ori de câte ori era alăptat.

„Am fost în Ploieşti, la Spitlalul de urgenţă pediatrică unde doamna doctor de acolo l-a consultat, a spus că este posibil să aibă un suflu sistolic şi ne-a trimis la Bucureşti la Institutul de ocrotire a Mamei şi Copilului unde în urma unor investigaţii, mi-a spus că are o problemă la inimă”, spune Alexandru Sorescu, tatăl băiatului.

Diagnosticul a fost clar - coarctaţie severă de aortă, o malformaţie din naştere, care se manifestă prin îngustarea aortei, adică a arterei care asigură transportul sangelui către organele corpului.

Băieţelul ar fi putut muri oricând, aşa că a fost operat pe cord deschis. Însă, la două luni după interveţie, boala a recidivat.

Singura soluţie era o nouă operaţie minim invazivă. Părinţii copilului nici nu se gândeau că acesta poate fi operat în ţară.

Special pentru această intervenţie a venit în România un medic din Italia.

Rezultatul intervenţiei de astăzi este mai mult decât satisfăcător pentru a lăsa copilul să crească fără a avea nevoie de noi intervenţii medicale, până la momentul când va deveni adolescent şi va putea suferi o nouă procedură”, spune Eustaquio Onorato, medic cardiologie intervenţională.

Operaţia a costat 4.000 de euro, sumă din care CNAS a decontat 1.300 de euro. Dacă ar fi fost făcută în Germania sau în Austria, costurile ar fi ajuns la aproape 50.000 de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri