Benefică pentru pacienți. Hipnoza ar putea scădea costurile tratamentului de cancer

Data publicării:
hpno

Un control medical de rutină i-a adus o veste teribilă Aureliei. La începutul anului, medicii i-au spus că are cancer. A vrut să lupte pentru viaţă şi a început imediat tratamentul. Medicii spun că foarte importantă este şi starea de spirit.

Un șoc destul de mare, dar am reușit să îl depășesc și să gândesc pozitiv”, povestește Aurelia Cioban.

Pacientul îşi petrece foarte mult timp la spital sau cu gândul la boala pe care o are. Latura psihologică mai ales la această boală este extrem de importantă”, spune Adrian Udrea, medic oncolog.

Anxietatea şi oboseala bolnavilor de cancer ar putea fi însă combătute cu şedinţe de hipnoză controlată, arată un studiu al psihologilor români şi americani, făcut pe un eşantion de 200 de pacienţi de la o clinică din New York. Rezultatele au arătat că doar 15 minute de terapie pot schimba total starea de spirit a pacienţilor.

Încercâm să rupem legătura subiectului cu mediul obişnuit, înconjurător, pentru a deveni mai relaxat. Utilizarea hipnozei duce practic la o scădere a costurilor serviciilor medicale cu aproximativ 700 de dolari pentru fiecare pacient. Pacienţii au mai puţină anxientate preoperatorie, au o evoluţie post-operatorie mult mai bună. Stă mai puţin în spital şi având o senzaţie mai mică de durere se folosesc mai puţine medicamente”, explică Daniel David, directorul Institutului de Psihoterapie al UBB.

Metoda este deja utilizată la o clinică din New York, iar psihologii din Cluj speră să aplice terapia şi la noi în ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri