Beneficiile fructelor de sezon

Data publicării:
cireseseyon

„Sunt fructe colorate, deci sunt pline de fitonutrienţi benefici, de flavonoide, de vitamina C şi de fibre alimentare, fiind astfel cu rol antioxidant şi cu rol de energizare pentru organism”, spune dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Antioxidanţii combat acţiunea radicalilor liberi asupra organismului. Adică ne menţin tineri. În plus, aceste fructe au puţine calorii.

„Au în jur de 34 de calorii la sută de grame, dar este bine să nu consumăm nelimitat pentru că au şi multe zaharuri. Practic, în principal, caloriile pe care le conţin vin din zaharuri cu absorbţie rapidă”, explică dr. Catrinel Macovei.

De aceea, medicii recomandă că persoanele cu diabet să le consume cu moderaţie. De asemenea, persoanelor sănătoase nu le este recomandat consumul seara, ci în prima parte a zilei. În afară de cireşe şi căpşune, nutriţioniştii spun că nu ar trebui să stăm departe nici de caise sau piersici.

„Caisele şi piersicile sunt şi ele fructe colorate, bogate în flavonoide şi minerale şi putem beneficia preferabil ca şi gustări între mese, în jur de 300 de grame pe zi”, spune dr. Catrinel Macovei.

Atenţie însă. Cu cât fructele sunt mai coapte, cu atât acestea au mai multe zaharuri. De aceea, persoanelor care vor să slăbească le sunt recomandate fructele mai puţin coapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri