BUGET 2015. Darius Vâlcov: La Ministerul Sănătății avem o creștere de 260 de milioane, bani care se vor duce în investițiile din spitale

Data publicării:
SectiaRecuperareNeuromotorie fotobyObiektiwSmart 23

Bugetul Ministerului Sănătății se diminuează la un singur titlu, la titlul transferuri. Acestea sunt de fapt reglaje care se fac în completarea Fondului Național de Sănătate. Per total, domeniul sănătății crește cu 3,2%, de la 27,2 la 28,1”, a spus Darius Vâlcov, la Digi24.

Nu trebuie să priviți și Ministerul Muncii și la Ministerul Sănătății strict contabil, comparat anul acesta cu anul trecut. Practic, da, în contribuțiile de sănătate care se duc direct în Fondul de Sănătate cresc, și acestea vor crește anul viitor, pentru că vom topi acele titluri. Banii pe care Ministerul Sănătății trebuie să-i dea Fondului de Sănătate pentru a regla nivelul acestuia se diminuează. Și această diminuare o aveți prinsă la Ministerul Sănătății. Dacă vă uitați în titluri, o să vedeți că la Ministerul Sănătății pe cheltuieli de capital avem o creștere cu 260 de milioane, bani care se vor duce în investițiile din spitalele din toată țara, iar la toate celelalte titluri avem o creștere, mai puțin acesta contabil care se referă la transferuri”, a adăugat ministrul delegat pentru Buget.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri