Căldura, un pericol pentru cardiaci. Recomandările medicilor pentru a evita starea de rău 

Data publicării:
canicula - GettyImages-81502754

Creșterea temperaturii reprezintă o amenințare pentru sănătate, un stres, dar nu pentru toți e la fel. Unii sunt mai vulnerabili, decât alții. Nu toate organele suferă din cauza căldurii. Aparatul cardiovascular este electiv interesat de creșterea temperaturii.

Bolnavul cu insuficiență cardiacă se adaptează greu la un efort minim și face greu față creșterii de temperatură. Pentru a evita deshidratarea, este esențial să consumăm multe lichide pentru a asigura un volum intravascular satisfăcător.

Hipertensivii, care iau medicamente pentru controlul tensiunii pot înregistra fie creșteri imprevizibile legate de starea de stres, fie prăbușiri tensionale. Este recomandat ca hipertensivii să-și verifice mai des tensiunea, să consulte medicul și să adapteze medicamentele la starea tensională, care poate oscila în condițiile de creștere mare a temperaturii.

Multe dintre decese apar din cauza artimiilor cardiace, tulburările de ritm. Acestea țin de pierderi de potasiu, pierderi de magneziu.

Regimul este indicat să fie predominant vegetarian, astfel alimentele recomandate în această perioadă sunt fructele și legumele.

În linii mari, persoanele cu boli cardiovasculare trebuie sa urmeze aceleasi recomandări ca persoanele sanatoase, însă cu niște precauții suplimentare:

- Nu iesiți din casă în mijlocul zilei (la pranz), când temperaturile sunt cele mai ridicate;

- Limitați activitățile fizice în zilele caniculare;

- Purtați haine largi, ușoare, din țesături cu fibre naturale, care nu impiedica transpirația (in, bumbac);

- Evitați consumul de alcool și cafea;

- Hidratați-vă corespunzator, în raport cu gradul de pierdere a lichidelor prin transpirație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri