CAMERA ASCUNSĂ. Accesul în Spitalul Bagdasar-Arseni, condiţionat de taxa pe botoşei

Data publicării:
BotoseiSpitalBun

Reporterii Digi24 au intrat în Spitalul Bagdasar-Arseni sub pretextul că vor să viziteze o rudă internată în unitate. Au aflat însă că este nevoie să plătească o taxă de intrare camuflată în botoşei şi halate de unică folosinţă. Cinci lei costă biletul către saloanele bolnavilor şi nimeni nu trece de portar dacă nu e corect accesorizat.

Dacă primul paznic respectă cu stricteţe ordinele date de conducere, al doilea pare să fie ceva mai înţelegător. Evident, contracost.

Ministerul Sănătăţii a interzis taxarea vizitatorilor în spitale, indiferent sub ce formă are loc aceasta, inclusiv cumpărarea de botoşei sau halate de unică folosinţă.

„O să discut mâine dimineaţă cu domnul manager despre acest subiect, nu am în momentul de faţă niciun fel de comentariu”, spune Florian Bica, purtător de cuvânt Spitalul Bagdasar-Arseni.

Botoşeii albaştri, din plastic, care trebuie cumpăraţi pentru a avea acces în spital, sunt binecunoscuţi de cei care vin în vizită la pacienţi.

Până acum un singur spital a fost amendat pentru aceste practici ilegale. Conducerea Spitalului Județean Satu Mare a fost sancţionată cu 1.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri