Când devin ouăle periculoase pentru sănătate?

Data actualizării: Data publicării:
Egg Prices Rise 40 Percent After Major Salmonella Outbreak
Foto: GettyImages

Consumul de ouă ne crește riscul de boli de inimă, spune un nou studiu. Problemele apar la persoanele care mănâncă cel puțin trei ouă pe săptămână.

Are proteine de foarte bună calitate, așa că nu e de mirare că oul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Însă procentajul mare de colesterol din componență ne poate îmbolnăvi, spun tot mai mulți cercetători.

Studiul de acum se bazează pe date obținute de la aproximativ 30.000 de americani, participanți în șase cercetări diferite, care au fost urmăriți pe o perioadă de trei decenii. Aceia dintre subiecți care au mâncat, în medie, trei-patru ouă pe săptămână au avut un risc cu 6 la sută mai mare să facă o boală de inimă. În plus, au fost cu 8 procente mai predispuși să moară prematur din orice altă cauză.

Un aport zilnic de 300 de miligrame de colesterol, care se poate obține din gălbenușul de la două ouă mari, mărește cu 17 la sută riscul de boli cardiovasculare, notează autorii.

Totuși, ei nu ne recomandă să renunțăm la acest aliment, ci doar să consumăm cu moderație.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00, și pe Digi24 în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Citiți și: 

Ou moale sau ou tare? Sfatul nutriționistului

Cum putem verifica dacă oul este bun pentru consum

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri