Sari la conținut

Cât timp putem păstra alimentele în frigider fără a ne risca sănătatea

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Alcool: berea – o zi (dacă este acoperită bine), șampania – între 3 și 5 zile (poate nu va fi la fel de gustoasă, dar poate fi consumată în siguranță), vinul – între 3 și 5 zile.

Condimente: sosul pentru friptură – 4 luni, hummus – 1 săptămână, ketchup – 6 luni, muștar – 1 an.

Lactate: brânza Cheddar - între 5 și 7 zile, lapte – o săptămână, ouă – între 3 și 5 săptămâni, mozzarella – 2 săptămâni.

Fructe și legume: mere - între 3 și 4 săptămâni, avocado tăiat – între 2 și 3 zile (pentru a nu-și schimba culoarea, stropește-l cu suc de lămâie și ambalează-l în folie de plastic), broccoli – între 3 și 5 zile, morcovi – între 3 și 5 săptămâni, țelină – între 1 și 2 săptămâni, struguri – între 3 și 5 zile, sucul de portocale – între 7 și 10 zile, căpșuni – între 2 și 3 zile, piersici - între 3 și 5 zile.

Carne: șuncă – 1 săptămână; vită, miel, porc – între 3 și 5 zile, pui (gătit) – între 3 și 5 zile, pui (negătit) – între 1 și 2 zile, pește (gătit) – între 3 și 4 zile, pește (negătit) – între 1 și 2 zile.