Cauze și sfaturi de îngrijire a părului gras

Data publicării:
par salon GettyImages-161622803

Odată cu intrarea la pubertate, crește și numărul glandelor sebacee. Acestea sunt responsabile pentru îngrășarea părului, dar nu este singura cauză.

Dr. Andreea Merticariu, medic dermatolog: „Sebumul poate să fie secretat in exces din cauze genetice, moștenire de la părinți sau uneori pot să intervină tulburări hormonale, factori de climă, medicamente sau chiar stări patologice cum ar fi chiar boala Parkinson.”

La femei însă una din principalele cauze ale apariției părului gras este ovarul polichistic. De cele mai multe ori moștenirea genetică este principala cauză pentru care unele persoane se confruntă cu această afecțiune. În cazul în care problema este ignorată, se va agrava.

Dr. Andreea Merticariu, medic dermatolog: „Dacă persistă, excesul de sebum la nivelul scalpului, acesta va fi descompus de flora rezidentă în produși care au efect iritant asupra scalpului. Clinic, se va ajunge la scalp roșu, acoperit de scuame gălbui, iar pacientul va resimți o senzație de mâncărime.”

Cu alte cuvinte, dacă pacienții nu respectă o igienă riguroasă se pot confrunta cu apariția mătreții sau a dermatitei seboreice. De aceea, medicii recomandă mai întâi folosirea unor produse speciale destinate acestui tip de păr.

Dr. Andreea Merticariu, medic dermatolog: „Când excesul de sebum persistă, în ciuda folosirii unor bune metode de igienă, spălat frecvent și folosirea acestor produse, este nevoie de sfat dermatologic, de tratament.”

Este foarte important ca tratamentul sa fie personalizat. Mai exact, trebuie rezolvată cauza apariției părului gras, nu doar efectul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri