Cazul bebelușilor din Argeș: Al treilea deces. Ministerul Sănătății: Nu există o sursă comună a îmbolnăvirilor

Data publicării:
MANA BEBELUS

ACTUALIZARE 17.04: Încă un bebeluș internat la spitalul „Marie Curie” a murit în această după-amiază. Medicii au încercat să îl resusciteze, dar copilul nu a mai putut fi salvat. 

Este vorba de o fetiță în vârstă de un an și patru luni, care a fost internată în stare foarte gravă. Starea copilei nu s-a îmbunătățit pe parcursul acestei săptămâni.

De asemenea, fetița a fost internată la Terapie Intensivă și era ventilată și intubată. Medicii au fost de la început rezervați cu privire la șansele ei de supraviețuire.

La spitalul „Marie Curie” din Capitală rămân internați șapte copii. 


Ministerul Sănătății a transmis că doar la unul dintre copiii decedați a fost descoperită bacteria E-coli și aceea de tip patogen, ceea ce înseamnă că nu ar fi putut să ducă la îmbolnăvirea cu o boală diareică severă. Mai mult, cel de-al doilea bebeluș care a murit a fost diagnosticat cu rotavirus.

Ministerul a mai transmis că toți copiii au avut surse diferite de alimentare și de apă, provin din Craiova, Pitești și București, astfel că nu s-a găsit o sursă comună de îmbolnăvire.

De asemenea, specialiștii spun că în 90 % din astfel de situații nu se descoperă cauza.

În scurt timp la București vor ajunge specialiști de la Stockholm, care îi vor ajuta pe medicii români să descopere cauza îmbolnăvirii.   

În același timp, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au ajuns inițial cei mai mulți dintre copiii cu probleme, este în plină desfăşurare o nouă anchetă, cerută de prefectul judeţului. Specialiştii trebuie să stabilească ce au făcut medicii şi personalul sanitar din momentul în care bebeluşii au ajuns la spital până când au fost transferaţi în Capitală. 

Ancheta vizează activitatea medicilor care s-au ocupat de copiii internați în acest moment la spitalul „Marie Curie” din Capitală. Astfel, vor fi verificate fișele medicale, dar și modalitatea de administrare a medicamentelor.

Verificările vor fi realizate de o comisie constituită la inițiativa prefectului de Argeș și din ea fac partea reprezentanți ai Direcției de Sănătatae Publică, ai Colegiului Medicilor și ai medicilor de familie. 

Citiți și:

Doi bebeluşi vor fi externaţi de la „Marie Curie". Noi ipoteze privind sursa de îmbolnăvire

Declaraţii contradictorii în cazul bebelușilor. De la ce a pornit infecția?

Bebeluși cu infecții grave | Părinții refuză deshumarea copilului mort și acuză medicii de la Pitești că au pus diagnosticul greșit

Un copil a murit și 12 sunt infectați cu o bacterie periculoasă

Cazul bebelușilor bolnavi |Sunt controlate portocalele dintr-un lanţ de supermarketuri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri