Ce boli se pot ascunde în spatele tusei persistente

Data publicării:
shutterstock_606971780

De multe ori, tusea trece de la sine sau cu tratamente ușoare. Însă, când tusea devine persistentă poate reprezenta un semnal de alarmă, în spatele ei ascunzându-se multe boli, printre care și rinita alergică. Netratată, aceasta poate duce la complicații precum astm.

Tusea nu este normală, indiferent dacă sunteți sau nu fumător. Este important să te prezinți la medicul specialist pentru a stabili cauzele acestei tuse, recomandă prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății Române de Pneumologie.

„Orice fel de tuse care persistă mai mult de șase, opt săptămâni, sub un tratament prescris adecvat, are nevoie de o atenție suplimentară și de un consult la medicul de specialitate. Afecțiunile cel mai des întâlnite anunțate de tusea cronică sunt cele legate de sfera ORL, așa numitul sindrom al picăturii postnazale, secreția și inflamația de la nivelul nasului și gâtului care, evident, ajunge și mai jos la nivelul tractului respirator, normal, vor genera tuse. De asemena, există refluxul gastroesofagian și astmul,” spune specialistul.

„Semnalul esențial de alarmă este cancerul pulmonar. În cazul unei tuse persistente trebuie efectuată o bronhonscopie, endoscopia pulmonară pentru a elimina suspiciunea de cancer,” atrage atenția medicul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri