Ce trebuie să conţină pacheţelul pentru şcoală

Data publicării:
pachet scoala

Pentru a le asigura celor mici suficientă energie, dar şi toţi nutrienţii de care au nevoie pe parcursul unei zile, iată cum puteţi face un sandviş sănătos.

Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: „Ar fi bine să aibă un sandviş cu o pâine integrală sau intermediară, două feliuţe subţirele pe care dacă nu vrem unt care este un produs natural şi vrem să controlăm şi greutatea copilului, putem să punem legume, o frunză de salată, un ardei tăiat feliuţe cu o brânzică slabă sau o variantă de carne care să nu fie procesată, să nu conţină foarte mulţi aditivi”.

În schimb, pachetelul şcolarilor ar fi bine să nu conţină pâine albă, margarină, brânză topită sau mezeluri cu multă grăsime.

Dr. Catrinel Macovei: „Riscul ar fi de acumulat kilograme şi avem în mare parte grăsimi saturate, nu avem fibre, dacă lipsesc legumele, lipsesc salata şi nu avem practic vitaminele din legume”

Importante sunt şi gustările dintre mese.

Dr. Catrinel Macovei: „Ar trebui să nu lipsească un fruct, de sezon, spălat, eventual tăiat bucăţele ca să nu avem răspunsul că nu am timp să mănânc şi pentru cei care îşi doresc şi un pic de dulce cred că varianta ideală este un baton cu cereale cu fructe uscate, seminţe, migdale, se pot face şi în casă se găsesc şi în comerţ variante sănătoase şi copiii vor fi fericiţi că au şi ceva dulce în pacheţel”.

Medicii nu recomandă în schimb produsele de patiserie, dulciurile concentrate ori sucurile din fructe. Chiar dacă sunt naturale, acestea nu conţin fibre, nu satisfac senzaţia de sete şi sunt bogate în zaharuri. De aceea, cea mai sănătoasă variantă pentru hidratare este apa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri