Sari la conținut
News Alert

Ceai toxic, la un spital de pediatrie

Ca în fiecare dimineaţă, bucătăresele de la spital au pregătit micul dejun. Însărcinat cu degustarea produselor, medicul de gardă şi-a dat seama că ceaiul nu este bun.

Imediat cum a observat că are un gust ciudat, a oprit distribuirea băuturii către copii şi a anunţat conducerea spitalului.

După cum arată simptomatologia, este ori fosfat, ori este - dar mă îndoiesc să fie - sodă caustică. Că nu ai cum, că aia, când fierbe, face spumă. Dacă iese fosfat, se iau măsurile de rigoare”, a spus Vasile Stan, directorul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

După incident, conducerea spitalului a chemat Direcţia de Sănătate Publică. O comisie a cercetat locul, dar nu a găsit nicio substanţă toxică în bucătărie.

Noi am fost sesizaţi în urma consumului de ceai de ieri de dimineaţă. Medicul de gardă, care - conform regulamentului de organizare și sesizare de funcționare - trebuie să aprecieze calitatea produselor care se distribuie copiilor, a simţit că ceaiul este modificat organoleptic, are un miros înţepător şi un gust aparte”, a declarat Sorina Honțaru, directorul DSP Argeş.

Specialiştii Institutului de Medicină Legală Mina Minovici vor stabili ce substanţă a fost în ceai. Dacă se dovedeşte că în băutură a fost pusă o substanţă toxică, Poliţia va prelua ancheta.