CNAS: 50 de laboratoare vor efectua testările pentru tratamentul fără interferon

Data publicării:
spital doctor hepatita

 

„Semnatarul contractului cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C și cirozei hepatice C a transmis la CNAS lista laboratoarelor și centrelor de recoltare în care se vor efectua gratuit testările fibromax, genotipare și viremiile, investigații necesare la întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon”, se precizează într-un comunicat al CNAS citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în jurul datei de 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigații vor ajunge la medicii de specialitate care vor realiza prescrierea tratamentului și monitorizarea pacientului în următoarele centre din țară: București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Oradea.

„'Începând de săptămâna viitoare, pacienții pot solicita voucherele pentru investigațiile necesare a fi depuse la dosarul pentru aprobarea tratamentului fără interferon. Consider că accesul la această nouă terapie este un pas important, extrem de necesar pentru această categorie de bolnavi. Sper ca anul viitor să putem extinde tratamentul fără interferon al hepatitei C și la stadiul F3”, afirmă președintele CNAS, Vasile Ciurchea, în comunicatul citat.

CNAS precizează că pentru întocmirea dosarului de aprobare pentru tratamentul fără interferon, pacienții trebuie să se adreseze medicilor de specialitate care se află în relație contractuală cu casele de asigurări din cele nouă centre desemnate. Comisia de specialitate a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate va analiza dosarele depuse în vederea aprobării și va verifica dacă acestea corespund criteriilor de eligibilitate. Decizia comisiei va fi comunicată pacientului de către casa de asigurări de sănătate unde acesta a depus dosarul.

Lista centrelor care fac testări pentru tratamentul fără interferon poate fi consultată AICI sau pe site-ul casei de asigurări de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri