CNAS: Sistemul funcționează în parametrii proiectați

Data publicării:
card

Actualizare. CNAS informează că sistemul funcționează „în parametri proiectați”.

„Echipa tehnică a CNAS a reușit să rezolve problema constatată ieri (14.02.2016) cu privire la indisponibilitatea semnarii prin card.

Începând cu ora 10.15 (15.02.2016) platforma informatică PIAS este funcțională în parametrii proiectați.

SIUI - online

SIPE - online

CEAS - online

DES - online”


Potrivit preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, sistemul de prescriere electronică funcționează, pin-ul poate fi introdus, dar atunci când furnizorul de servicii trimite serviciul medical în platforma informatică - nefuncționând semnatura digitală a cardului - serviciul rămâne în platformă, iar confirmarea se face în 72 de ore. Asiguraţii nu au de suferit, deoarece medicii pot elibera reţete și trimiteri, de asemenea pot face consultaţii.

Probabil că în circa o oră, o oră și, sistemul va fi funcțional”, a precizat președintele CNAS, în această dimineață, pentru Digi24.

Vasile Ciurchea a mai spus că asemenea probleme au mai fost. „Nu este prima dată”, a răspuns el, adăugând că sistemul este supravegheat permanent.

Dacă sistemul nu ar fi supravegheat non stop, nu ne-am fi dat seama ieri că există o defecțiune”, a precizat Vasile Ciurchea.

Întrebat dacă softul trebuie schimbat, președintele CNAS a spus că „nu este o problemă de soft. Sigur că softul este upgradat în continuu”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri