Comunicații de un milion de lei la Spitalul de Urgență din Târgoviște

Data publicării:
targov

Noul sistem de comuncaţii, care leagă sediul central al Spitalului de Urgenţă din Târgovişte de celelalte 8 clădiri ale sale, dintre care unele se află în alte oraşe, a costat 88.000 de euro.

Conducerea spitalului spune că a investit în noua reţea de telefonie şi internet pentru a reduce şi a controla mai bine costurile. Managerii spitalului spun că vechea centrală telefonică se strică des. Iar legăturile între pavilioanele spitalului erau proaste.

Elena Firoiu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte: „La baza achiziţiei a stat o fişă tehnică întocmită de personalul din cadrul serviciului IT”.

Luna trecută, abonamentele de telefonie, internet şi cheltuilile cu poşta ale spitalului care are peste 1.900 de paturi au însumat 300.000 de lei.

Alte instituţii cheltuiesc de cinci până la zece ori mai puţin pentru comunicaţii. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca are mai multe pavilioane în oraş şi 1.700 de paturi. Aici funcţionează un soft creat de informaticienii spitalului.

Monica Costin, director îngrijiri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca: „Pe anul 2015 au fost 108.327,18 lei cheltuieli cu poşta, telefonia, internetul”.

Potrivit paginii transparenţă-bugetară.gov.ro, luna trecută, pentru comunicaţii, cel mai mult după spitalul din Târgovişte a plătit cel din Ploieşti.

Cheltuieli cu comunicaţiile spitalelor de urgenţă - februarie 2016

Targovişte - 300.000 de lei

Ploieşti - 69.452 de lei

Botoşani - 30.206 lei

Constanţa - 25.150 de lei

Cluj-Napoca - 11.769 lei

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu au dorit să comenteze politica bugetară a spitalului aflat în subordinea lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri