Concurență pentru posturile de asistent medical

Data publicării:
concurenta

În prima zi de concurs, 71 de candidaţi au încercat să convingă conducerea Spitalului Judeţean din Slatina că sunt potriviţi pentru un post de asistent medical. Au fost scoase la concurs patru posturi pentru Terapie Intensivă, cinci la Chirurgie generală şi unul singur la Gastroenterologie.

Pentru posturile de pe terapie intensivă am avut 31 de înscrişi, pentru posturile de chirurgie generală am avut 32 de înscrişi, iar pentru postul de pe gastroenterologie am avut opt candidaţi”, spune Roxana Dumitrescu, lider sindicat SANITAS.

După două ore de rezolvat teste grilă, cei mai mulţi dintre candidaţi nu au ieşit prea optimişti din sala de examen.

Reporter: La ce aţi susţinut?
Candidat: La chirurgie generală.
Reporter: Vă aşteptaţi să obţineţi un rezultat bun?
Candidat: Da şi nu.

Reporter: Ce notă speraţi să obţineţi?
Candidat: În jur de opt.
Reporter: Vă aşteptaţi să obţineţi un post la spital, ţinând cont că este o concurenţă foarte mare?
Candidat: Nu.

Deşi la concurs s-au prezentat mulţi doritori, conducerea Spitalului Judeţean din Slatina spune că posturile scoase la concurs nu acoperă decât o mică parte din deficitul de cadre medicale din sistem.

Deficitul real este undeva în jur de 300 de posturi de asistente medicale generaliste. Cu alte cuvinte zece la sută vom acoperi din deficitul corect”, spune Andrei Iordache, manager Spitalul Judeţean Slatina.

În prezent, la Spitalul Judeţean Slatina sunt angajaţi 800 de asistenţi medicali, însă ar fi nevoie de 1.100. Marţi şi miercuri vor fi scoase la concurs 20 de posturi de asistent pentru secţiile Maternitate şi Ginecologie, unde sunt tot opt candidaţi pe un loc. Pentru asistenţii medicali, salariile pornesc de la 1.100 de lei şi ajung la 2.500 de lei, în funcţie de specializare şi experienţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri