Condamnată la închisoare cu suspendare pentru moartea unei paciente, o doctoriță are încă drept de practică

Data publicării:
seringi

Lorena Buicu a mers la spital, la sfârşitul anului 2008, pentru că o durea foarte tare spatele. A examinat-o Liliana Crăciun, şefa secţiei de urgenţe, care i-a recomandat să vină la cabinetul săi privat pentru tratament.

O durea spatele. Până la urmă a convins-o să-i faca niște injecții în mușchiul de lângă coloană”, spune mama tinerei, Maria Buicu.

Tânăra a făcut o gravă infecţie cu un streptococ, din cauza acelor nesterilizate folosite în cabinetul particular al medicului Liliana Crăciun. Când părinţi au sesizat că starea sa de sănătate se agravează, au dus-o la spitalul din Târgu Mureş, unde a murit.

„Dacă nu s-ar fi făcut acele injecții la cabinetul inculpatei nu s-ar fi ajuns la deces. Din declarațiile unora dintre martori reiese că acele ace mai fuseseră folosite anterior, spune avocatul Daniel Pătrășcoiu.

Doctorul Liliana Crăciun susţine că infecţia a provenit din Spitalul de la Târgu-Mureș, ai cărui medici ar fi falsificat fișele medicale.

Contactată de Digi24 pentru a comenta decizia instanței, medicul a închis telefonul.

După cinci ani de procese, judecătorii au condamnat-o pe doctoriţă la doi ani de închisoare, cu suspendare. Tocmai pentru că decizia este cu suspendare, ea are în continuare drept de practică.

„Textul legii este interpretabil. Eu voi căuta portițe, dacă pot să o suspend, dar conform acelui paragraf nu prea poți”, spune Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului Judeţean de la Tg. Jiu.

Lorena Buicu, de profesie economist, a murit în decembrie 2008. În februarie 2009 avea programată nunta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri