Condiții ca la „privat” într-un spital de stat din Capitală. Spitalul Foișor are un nou corp de clădire

Data publicării:
foss

Noul sistem de monitorizare a pacienţilor aflaţi în saloane va alerta mult mai repede cadrele medicale, atunci când un bolnav are o problemă urgentă.

Noile saloane, 20 la număr, nu au doar dotări medicale. Pacienţii au la dispoziţie televizoare şi internet wireless, exact ca într-un spital privat. Cu diferenţa că nu vor fi puşi la plată suplimentar pentru confortul oferit.

„Credem noi că am realizat o zonă de confort pentru pacient. De la ambient, de la securitate a clădirii, a lui, a pacientului, a urmăririi lui şi a confortului personal”, spune Ioan Cristian Stoica, directorul medical al Spitalului Foişor.

Primii pacienţi se declară încântaţi de cum arată spitalul modernizat. „Curăţenie, ordine, tot, tot, tot. Tot ce trebuie”, spune o femeie.

„Mâncare bună, personalul care ne serveşte - foarte cumsecade”, adaugă o alta.

În noua clădire a Spitalului Foişor au fost amenajate şi laboratoare dotate cu apartură modernă, o farmacie şi bucătărie care ar putea concura cu cea a unui restaurant de lux.

Imobilul este făcut să reziste la un cutremur cu magnitudinea 9 pe Richter, spune constructorul. Autorităţile au în plan să modernizeze întreg spitalul.

Urmează, totuşi, nu o perioadă uşoară până se ridică cele două corpuri, pentru că acolo vor fi montate platourile tehnice pentru sălile chirurgicale. De la 5 trec la 8 săli”, a spus Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

După modernizare, care ar trebui încheiată în primăvara anului viitor, Spitalul de Ortopedie Foişor va avea 247 de paturi, faţă de 119 în prezent şi va fi dotat cu o nouă secţie de Terapie Intensivă. Costurile vor ajunge la 38 de milioane de euro, bani din bugetul Primăriei Generale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri