Control la sediul Ministerului Sănătății și la patru spitale din București

Data publicării:
spital hol oameni

Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență București, Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Universitar București, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București, potrivit unui comunicat al instituției.

Sunt verificate documente legate de achiziționarea de produse biocide.

Premierul Dacian Cioloș se află la Ministerul Sănătății. El a preluat interimatul la acest minister după demisia lui Patriciu Achimaș-Cadariu.

Șeful Corpului de control al premierului, Valentin Mircea, spunea ieri la Digi24 că vor fi verificate mai multe spitale. Va fi ales „un eșantion de unități medicale cât mai reprezentative, să vedem de ce Hexi Pharma era un actor atât de important”, a spus el.

Valentin Mircea a explicat și cum se vor face controalele privind achizițiile. În cazul licitațiilor, vor fi verificate caietele de sarcină, iar în cazul achizițiilor directe, vor fi verificate documentele de atribuire.

Astfel se va vedea cum de anumite unități medicale au ajuns să cumpere cu precădere produse biocide de la Hexi Pharma.

Vor fi însă verificate și contractele de achiziții încheiate cu alți furnizori.

Acțiunea de control se desfășoară în paralel cu ancheta deschisă de Parchetul General după izbucnirea scandalului dezinfectanților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri