Sari la conținut

Craiova. Coadă la operații gratuite făcute de medici americani

Înscrierile se fac zilnic la secţia de chirurgie pediatrică din cadrul Spitalului Județean Craiova. Cel mult 100 de pacienți vor beneficia însă de aceste operații gratuite. Dacă numărul celor înscrişi va depăşi această cifră, medicii vor fi nevoiţi să trieze cazurile în funcţie de gravitatea lor. Echipa de chirurgi voluntari va veni în România cu aparatura proprie şi va sta la Craiova timp de o săptămână. Printre cei înscrişi pe liste se află şi pacienţi din Ardeal şi din Moldova.

Elena are 12 ani, iar în urmă cu o lună a suferit arsuri la ambele picioare. Copila are nevoie de o intervenţie chirurgicală de refacere a ţesutului. Speranţa ei şI a familiei sale stă acum în medicii americani.

„Am auzit că vin nişte doctori din străinătate şi am apelat, ca să pot să îmi fac şi eu fetiţa sănătoasă. Am înţeles că au aparatură nouă, foarte bună”, a spus Daniela Nuţă, mama Elenei.

Prețul ar depăși 1.000 de euro într-o clinică privată

O astfel de interventie chirugicala ar costa la o clinică privată din România peste 1.000 de euro. De când s-a aflat despre operaţiile pe care le vor face gratuit medicii din California, zeci de pacienţi s-au înscris deja pe listă. Însă doar 100 dintre ei vor putea fi operați în cele șapte zile în care echipa se va afla la Craiova, în luna mai.

„În momentul de faţă avem în de 50 de persoane înscrise, nu numai din regiunea Oltenia, ci am avut surpriza plăcută să fim contactaţi şi de persoane din toată ţara, din Iaşi şi din Arad”, a spus Andrei Zavata, medic secţia Chirurgie Petriatică.

Medicii americani vor opera malformaţii faciale şi ale membrelor, dar şi cicatrice rezultate în urma arsurilor.

Medicii americani vor aduce cu ei şi toată aparatura medicală necesară. Ei ajung în ţara noastră prin intermediul Asociaţiei Women for World Health.