Cum putem preveni infecția cu stafilococul auriu  

Data publicării:
copil bolnav

Există în unele cazuri defecte ale imunității, pacienții sunt predispuși la unele infecții în alte cazuri există infecții precedente contactului cu stafilococul auriu, care scad rezistența temporar, dar suficient cât să îl iei și să faci boala”, spune Alexis Cochino, medic specialist pediatrie și alergologie clinică.

Stafiloculul auriu se transmite prin strănut sau tuse. De aceea, pentru a evita contaminarea este nevoie de respectarea regulilor de igienă, dar și de o floră microbiană benefică.

Pe toate suprafețele și cavitățile noastre sunt foarte mulți microbi. Cel mai probabil când pătrunde un microb nou acolo, din cauza concurenței nu va prolifera, nu va fi capabil să declanșeze o boală și nici nu va fi capabil să persiste în acel loc”, adaugă Alexis Cochino, medic specialist pediatrie și alergologie clinică.

Îmbolnăvirile repetate sau curele agresive cu antibiotice cresc riscul infectării cu stafilococ auriu. În aceste cazuri, tratamentul este unul medicamentos.

Este periculos prin substantele pe care le produce și care au un efect de distrugere a țesuturilor, eventual și a sângelui pentru că poate să producă anemie, moartea celulelor albe care ne apără de infecții”, adaugă Alexis Cochino.

De cele mai multe ori stafilococul auriu este descoperit întâmplător, în urma unui exsudat nazal sau faringian, însă medicii recomandă să se intervină doar daca acesta provoacă infecții în organism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri