Cuptorul cu microunde coace controverse. Unele studii spun că este sănătos, altele că poate determina boli

Data publicării:
microunde-1

La începutul acestui an a circulat pe Internet un experiment făcut de o fetiţă din Marea Britanie. Avea două plante identice. Pe prima a udat-o cu apă de la robinet, iar pe cealaltă cu apă încălzită mai întâi în cuptorul cu microunde. După nouă zile, floarea udată cu apă de la microunde s-a ofilit.

Un alt experiment, de data aceasta pe oameni, a fost făcut de un tânăr din Cluj, care a şi câştigat premiul întâi în cadrul unui concurs ştiinţific din Canada cu acest proiect. A împărţit 12 oameni în trei grupe: unii au mâncat alimente crude, alţii alimente gătite tradiţional, iar ceilalţi mâncăruri gătite la microunde. După trei zile le-a fost testat pH-ul urinei.

Mai exact, persoanele care au consumat alimente încălzite în cuptorul cu microunde aveau cel mai scăzut pH al urinei. Este adevărat că nici acest experiment nu este relevant, însă o mulţime de cercetători au studiat efectele folosirii cuptorului cu microunde asupra sănătăţii.

Ce este mit şi ce este adevar aflaţi mâine de la ora 13.30, la emisiunea „Tinereţe fără bătrâneţe”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri