Dacian Cioloș: Cum poți să faci reformă când la fiecare lună mai apare câte o criză, mai apare câte un scandal?

Data publicării:
ciolos

Premierul Dacian Cioloș a subliniat, vineri dimineața, că scandalul dezinfectanților este a treia situație de criză de când a preluat mandatul. „Sunt lucruri care vin din spate, arată disfuncționalități. În ultimii șapte ani, am avut zece miniștri (la Sănătate - n.r.), nu ai cum să faci reformă”, a declarat premierul.

„Acum mă interesează să găsim soluții și să clarificăm lucrurile acolo. Trebuie să facem asta respectând legislația, dar asta nu mă mulțumește, o să modificăm și legea, dacă va fi cazul (...) Avem probleme pe legislație și legat de responsabilitatea managerilor de spitale. Am cerut măsuri pe termen scurt, am trimis Corpul de Control. Vreau să luăm și măsuri structurale, dar să scoată la lumină probleme”, a arătat șeful executivului. 

„Înțeleg îngrijorările oamenilor. Trebuie să ne așezăm ca să luăm decizii. Nu ascund nimic, nu neglijez nimic, nu privesc cu superficialitatea problema. Îmi voi folosi cele șase luni ca să iau măsuri”, a dat asigurări Dacian Cioloș. El a mai spus că săptămâna viitoare va face un grup de discuție cu „oameni care știu sistemul”, pentru a înțelege ce are de făcut în următoarele șase luni. 

„Nu cred că schimbări de oameni pot rezolva problemele sistemice. Mă interesează să găsim soluții acolo. Dar cum poți să faci reformă când la fiecare lună mai apare criză, mai apare câte un scandal?”, a încheiat premierul Dacian Cioloș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri