Dacian Cioloş: Testele de sanitaţie pentru eficienţa dezinfectanţilor în spitale vor fi reluate

Data publicării:
1462898154original 3

Foto: gov.ro 

Obiectivul este să ne asiguram că produsele care sunt folosite pentru dezinfectarea în spitale sunt la calitatea scontată și își fac treaba. Am convenit să continuăm și testele de sanitație în spitale, mai ales în spitalele și în secțiile cele mai expuse riscurilor de infecție. Teste încrucișate. S-au făcut deja teste de sanitație în toate spitalele cu anumite rezultate, în urma cărora noi facem și aceste teste de concentrație. Am hotărât să reluăm aceste teste de sanitație încrucișate de la un județ la altul, dar concetrate într-o primă fază pe spitalele sau pe secțiile cu risc de infecție cel mai mare”, a declarat Dacian Cioloș, după întâlnirea de la Ministerul Sănătății.

„Urmează să modificăm mai multe acte normative la nivel de ordin de ministru și de hotărâri de guvern. O hotărâre de guvern cu sancțiuni o să intre pe ordinea de zi a Guvernului de mâine. La fel, e un ordin de ministru va fi semnat astăzi. Săptămâna viitoare vom veni cu un alt ordin de ministru care să vizeze partea de teste pe infecții nosocomiale. Acel ordin, care din 1982 nu a mai fost modificat, ba chiar după 90 au fost eliminate mai multe lucruri de acolo, ceea ce a făcut ca, chiar și în momentul de față aceste teste de sanitație să nu fie făcute după o procedura bine definită. În consecință, nici în momentul când se fac verificările eficienței  produselor în spitale nu avem o procedură clară la nivel național”, a adăugat premierul.

„Vom veni și cu niște clarificări privind procedura de achiziții a biocidelor, în așa fel încât să ne asigurăm, chiar dacă contractele se fac la nivelul spitalelor, să ne asigurăm că sunt respectate aceleași proceduri și aceleași standarde vizavi de calitatea produselor respective”, a mai spus Dacian Cioloș.

Citiți și

Dacian Cioloș așteaptă mâine rezultatele testelor de concentrație în cazul Hexi Pharma

Operații amânate la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia până la dotarea cu noi dezinfectanți

Patronul Hexi Pharma, audiat de procurori

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri