De evitat! Șase alimente care produc senzația de balonare

Data publicării:
broccoli getty

Foto: Gulliver/Getty Images

Legumele crucifere. Broccoli, conopida și varza pot produce flatulență și balonare, avertizează dr. Marilyn Glenville. „În cazul anumitor oameni, aceste legume nu sunt complet digerate, din cauza numărului redus de enzime. Și, odată ce alimentele ajung în intenstinele mari, bacteriile pot provoca apariția gazelor și a balonării, încercând să le descompună,” explică nutriționistul, citat de Daily Mail.

Legumele boabe. Mazărea, lintea și fasolea, deși aduc numeroase beneficii pentru sănătate, pot provoca umflarea stomacului. Și asta pentru că aceste alimente conțin acid fitic. Pentru a reduce acest risc, lasă-le, peste noapte, în apă rece cu suc de lămâie și oțet.

Guma de mestecat. Guma de mestecat stimulează secreția de salivă și, odată cu ea, se înghite mai mult aer. De asemenea, conține îndulcitori artificiali care produc tulburări digestive.

Sarea. Aceasta favorizează retenția de apă, avertizează nutriționiștii, fapt ce te va face să arăți și să te simți balonat.

Băuturile carbogazoase. Chiar și cele dietetice pot provoca balonare. Înlocuiește-le cu apă pe care o poți combina cu felii de lămâie sau castravete. De asemenea, ceaiul de mentă te poate ajuta să reduci senzația de balonare.

Lactatele. Anumite persoane nu produc suficiente enzime pentru a descompune lactoza. În acesta cazuri, ea fermentează și provoacă dureri, gaze și balonare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri