Detaliul care dezvăluie că am putea suferi de hipersensibilitate la alcool

Data publicării:
shot alcool tequila getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Persoanele care după ce beau alcool se înroșesc la față au șanse mai mari să sufere de o afecțiune serioasă.

shot alcool tequila getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cercetătorii din Coreea de Sud au descoperit că oamenii care se înroșesc la față după ce consumă alcool au un risc mai mare să dezvolte hiperternsiune de la alcool, notează indy100.com.

Creșterea tensiunii după consumul de alcool este o cauză majoră de stop cardiac, accident vascular cerebral și poate pune o presiune mare pe vasele de sânge.

Acest lucru se întâmplă din cauza acetaldehidei, o toxină produsă de alcool pe care ficatul o refuză, în mod normal.

Corpul celor care se înroșesc la față după ce beau alcool refuză această toxină mult mai greu, astfel alcoolul stă mai mult timp în organismul lor, ceea ce îl face și mai dăunător.

„Înroșirea feței după consumul de alcool este considerat un simptom al sensibilității la alcool sau chiar intoleranță la alcool, în cazul în care pacientul nu ia vreun medicament special care îi provoacă acea culoare. Această reacție are loc când persoana nu poate genetic să refuze acetaldehida”, afirmă Jong Sung Kim, profesor la Universitatea de Medicină din Chungnam.

La studiu au participat 1.763 de bărbați cu diverse experiențe legate de consumul de alcool.

Dintre aceștia, 527 devin roșii la față , 948 nu își schimbă culoarea după alcool și 288 nu consumă deloc alcool.

După efectuarea unor analize, rezultatul cercetătorilor a fost clar.

„După stabilirea sexului, greutății corporale, câte exerciții fizice fac și dacă fumeză sau nu, riscul hipertensiunii a crescut semnificativ la cei care consumă cel puțin patru băuturi alcoolice pe săptămână. În contrast cu aceștia, celor care nu roșesc la alcool, le crește riscul să roșească în cazul în care consumă mai mult de 8 băuturi alcoolice pe săptămână”, notează profesorul.

Medicii recomandă consumul cât mai rar și moderat de alcool.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri