Dieta înfometării, soluția de urgență la Hollywood

Data publicării:
matthew mcconaughey

Multe pagini s-au scris în presa de peste Ocean despre cât de slabă este Angelina Jolie. Deşi actriţa nu a recunoscut niciodată oficial că se înfometează, formele ei s-au micşorat odată cu trecerea anilor şi multe persoane au criticat-o pentru că ar oferi un exemplu nepotrivit.

Dacă mănâncă prea puţin s-au întrebat tabloidele şi despre fosta cântăreaţă Victoria Beckham. Curele de slăbire la care şi-a supus organismul au adus-o piele şi os. Victoria însă a negat că sănătatea ei ar avea de suferit din cauza faptului că este mult prea slabă şi nici ea nu a confirmat că s-ar înfometa.

În schimb, actriţa Jessica Alba, care s-a îngrăşat peste 20 de kilograme la prima sarcină, a declarat că nu a slăbit deloc sănătos, dar la al doilea copil nu a repetat greşeala.

Am făcut alegeri mai sănătoase la a doua sarcină, spre deosebire de prima. Acesta este cel mai important lucru şi în plus fac exerciţii, beau multă apă şi mănânc organic”, a declarat actrița.

Şi jucătoarea de tenis Venus Williams şi-a schimbat alimentaţia, dar nu pentru a slăbi. Sportiva a fost diagnosticată cu o boală autoimună în anul 2012. Este vorba despre sindromul Sjogren, care îi provoacă inflamaţii şi dureri ale articulaţiilor, oboseală cronică, dar şi uscarea ochilor şi a gurii. Pentru a ţine în frâu boala, pe lângă tratament, multipla campioană a renunţat complet la carne, dar şi la procesarea termică a alimentelor.

Motto-ul meu este nu foarte mult şi nu tot timpul, deci nu cred în diete, nu îmi place acest termen, pentru mine este un stil de viaţă. Ştiu că o să duc un stil de viaţă sănătos şi îi încurajez pe oameni să ducă un stil de viaţă sănătos”, a spus Venus Williams.

Pentru a o susţine, sora ei Serena Williams consumă şi ea alimente nepreparate termic.

Nu mai este vorba doar despre sport sau tenis, este vorba despre întregul pachet, toată viaţa ta. Este atât de important să ai o dietă sănătoasă!” a declarat campioana.

În schimb, actorul Ashton Kutcher a ţinut o dietă şi mai restrictivă: bazată doar pe fructe. Nu pentru a se vindeca de vreo boală, ci pentru a putea intra în rolul lui Steve Jobs. Actorul a ajuns astfel la spital cu probleme de sănătate.

Şi Matthew McConaughey şi-a sacrificat sănătatea pentru un rol. În 2013 a slăbit aproape 20 de kilograme pentru a intra în pielea unui bolnav de SIDA, în filmul Dallas Buyers Club. Actorul era de nerecunoscut. Pierduse aproape o pătrime din greutatea lui.

Mă simt bine acum, deşi am cam cu 35% mai puţină energie”, a mărturisit actorul.

Transformarea lui Matthew McConaughey este puterea acestui film”, a spus Jean-Maron Vallee, producător de film.

„Când am apărut pe platou şi l-am văzut, m-am speriat! Când devii mai fragil şi slab, plus transformarea emoţională, își trăia şi respira personajul, era incredibil!”, a mărturisit Robbie Brenner, producător de film.

Actorul a recunoscut că a apelat la înfometare pentru a da jos cele 20 de kilograme în șase luni. Nu este singurul care a făcut un asemenea sacrificiu. Anne Hathaway a slăbit 11 kilograme pentru rolul din Mizerabilii, iar Natalie Portman a pierdut aproape 10 kilograme pentru a fi Lebădă neagră. Cu toţii au recuperat kilogramele pierdute după ce au terminat filmările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri