Digi Oradea City Running Day, aproape de start

Data publicării:
running

Vremea se anunţă bună şi în weekend, când sute de alergători vor participa la Semimaratonul Internaţional Digi Oradea City Running Day. La start vin concurenţi din România, Kenya, Irlanda, Scoţia, Statele Unite, Grecia şi Ungaria.

Peste 500 de alergători s-au înscris în competiţie, dar organizatorii se aşteaptă la 850 de concurenţi pentru probele de semimaraton, 10 şi cinci kilometri, ştafeta companiilor şi crosul copiilor. Unii sunt chiar "veterani".

Ionuţ Marţi, participant: „Eu am participat până acum la probele de ştafetă. Pot să zic că e o experienţă unică în viaţă.”

Jozsef Deme, organizatorul competiţiei: „Fondul de premiere am reuşit şi anul acesta să îl păstrăm ca şi anul trecut, 12.600 de lei. Premiul mare, deci locul I la proba de semimaraton şi 10 kilometri fete şi băieţi este separat de 800 de lei şi 600, 400, 200 şi 100 de lei pentru primii 5. Medaliile de finish sunt făcute, turnate şi făcute cu mâna handmade şi sunt aduse din Ungaria special pentru toţi participanţii care participă la acest eveniment şi termină.”

Reporterii şi cameramanii de la Digi24 Oradea se antrenează şi ei: vor face echipă şi în această competiţie.

Claudiu Mihuţ, reporter Digi24 Oradea: „E o responsabilitate, e o provocare având în vedere că voi alerga într-un concurs de ştafetă şi trebuie să obţin un timp mai bun sau cel puţin la fel ca şi colegii mei, ceilalţi trei colegi.”

Robert Rezmuves, operator Digi24 Oradea: „Cinci ani la rând am participat şi eu. Vreau să văd cum este şi care îmi sunt limitele.”

Semimaratonul Internaţional Digi Oradea City Running Day este la a şasea ediţie, iar anul acesta începe duminică la ora 10 în Piaţa Ferdinand. Doar la cursa copiilor se dă startul la ora 13.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri