Din cauză că posturile sunt blocate, 19 asistenți medicali lucrează ca voluntari

Data publicării:
manusi chirurgicale - GettyImages - 19 august 2015 1

Mihai Bănică este de patru ani voluntar la secţia Urologie a Spitalului Judeţean Focşani. Deşi munceşte cot la cot cu ceilalţi asistenţi medicali, opt ore pe zi, nu primeşte niciun ban. „Cu greu reuşeşti să faci faţă pentru limita de jos, pentru a supravieţui. Să-ţi permiţi mari chestii... nu reuşim. Ţelul da, ar fi integrarea în sistem. Dar cum posturile sunt blocate, trăim doar cu speranţa momentan”, spune Mihai Bănică, asistent medical voluntar.

Ne este şi un bun prieten şi ne-a fost indispensabil şi ne este în continuare. De fiecare dată a fost prompt, a vrut să înveţe”, declară Margareta Ţârlea, asistent medical, despre colegul ei voluntar.

Singurul venit al lui Mihai Bănică provine din şedinţele de fizioterapie la domiciliu, pe care le face în timpul liber. Face aceste eforturi pentru a-i oferi fiului său o copilărie fericită, dar preţul este renunţarea la timpul petrecut împreună.

Cel puţin financiar nu pot acoperi cererea copilului, încerc să fac faţă, uneori reuşesc, uneori nu. Fiind plecat de acasă toată ziua, copilul îl las în grija bunicilor”, a mai adăugat Mihai Bănică.

Netuţa Iosif este şi ea unul dintre cei 19 asistenţi voluntari care lucrează în Spitalul Judeţean din Focşani. Spune: „planuri de viitor cred că o să căutăm în afară. Dacă nu am prinde experienţă, nici n-am putea să sperăm să plecăm mai departe.”

Nu ştiu care e voluntară şi care nu e, că toţi s-au comportat formidabil”, spune un pacient.

Conducerea spitalului e conştientă că nu se va putea baza la nesfârşit pe munca voluntarilor. „Puţini sunt cei care au continuat şi continuă să facă acest lucru şi să aştepte deblocarea unui post de asistent medical”, declară Alina Cosma, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Focşani.

La Spitalul Judeţean Focşani sunt blocate 101 posturi de asistenţi medicali şi 54 posturi de medici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri