Două luni de coșmar prin spitale. Un copil de nici trei ani a fost diagnosticat greșit de mai mulți medici

Data publicării:
copil diagnostic

Mama băiatului spune că drama a început în luna august, când fiul ei se plângea de dureri mari de cap. Părinţii l-au dus la Spitalul de Urgenţă din Vaslui, unde a fost diagnosticat cu faringo-amigdalită acută şi tratat cu antibiotice.

A fost considerat vindecat şi externat, dar durerile chinuiau copilul în continuare. Părinţii l-au dus a doua oară la spital, la secţia de boli infecţioase.

A fost diagnosticat cu meningită, dar nici de această dată tratamentul nu a fost cel potrivit. Părinţii au revenit la camera de gardă, dar medicii i-au spus că dacă nu este o urgenţă, să îl ducă la consultaţie la policlinică.

A urmat un drum la medicul de familie, care şi-a dat seama că băiatul trebuie trimis la Spitalul de Pediatrie de la Iaşi. Abia acolo i s-au făcut toate analizele, iar diagnosticul a fost cutremurător. Abces pe creier. Neurochirurgii l-au operat de urgenţă.

L-au băgat în operaţie şi i-au scos 60 ml de puroi. Mi-a zis că dacă veneam la timp nu ajungea la operaţie”, spune Lenuţa Ababei, mama copilului.

Mama băiatului este revoltată. Acuză medicii de la spitalul din Vaslui că nu i-au făcut investigaţiile necesare pentru un diagnostic corect. Doctorii de la Iaşi confirmă. Copilul era în mare pericol.

Copilul era în stare critică, a fost operat de urgenţă, s-a drenat o parte din puroiul acestui abces cerebral pentru a-i salva viaţa”, a explicat Radu Terinte, managerul Spitalului de Pediatrie Iaşi.

La spitalul din Vaslui se caută acum vinovaţii. Indiferent de rezultatul anchetei, mama copilului este hotărâtă să depună plângere la Colegiul Medicilor.

Mâine, băiatul de 2 ani şi 9 luni va fi din nou operat pe creier.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri