Fără pediatru la Urgențe. Copiii din Călărași nu au voie să se îmbolnăvească grav între orele 8 și 13

Data publicării:
upu pediatrie calarasi 28 10 2015

Asistenta Rodica Casa ar fi trebuit să se pensioneze anul trecut. Nu avea însă cine să o înlocuiască aşa că a rămas în sistem. Consultă pacienţii, decide dacă au sau nu nevoie de internare si acordă primul ajutor.

Rodica Casa, asistent UPU Pediatrie: Medic de urgenţă pediatru nu avem. Pe Pediatrie sunt trei medici. Nu se poate... nu se poate în condiţiile astea. Nu ştiu... după 37 de ani de muncă... sănătate... 25 de ani pe Nou-Născuţi şi de șase ani pe Urgenţe.

Un medic pediatru lucrează, atunci când este de gardă, câte 15 ore, iar a doua zi nu are liber. Pentru că personalul este insuficient, timp de cinci ore, Urgenţa nu este acoperită.

Dr. Minodora Miron, medic-şef Secţia de Pediatrie: De exemplu, astăzi avem peste 60 de copii internaţi şi încercăm să ne descurcăm şi pe secţie, şi să rezolvăm cazurile problemă dn UPU Pediatrie. Apar părinţii nemulţumiţi pentru că nu venim la timp în UPU, discuţii, reclamaţii.

O mamă care a aşteptat trei ore cu copilul la urgenţă a reclamat situaţia conducerii spitalului.

Dr. Romulus-Dan Şerban, manager SCJU Călăraşi: S-a intervenit. Nu vreau să spun că trebuie să vină toţi pacienţii la mine, că atunci ar fi la mine UPU Pediatrie dar vreau să spun că pentru cazurile la care s-a insistat, s-a găsit o rezolvare. Mi-ar trebui 5,6-7! E o mare nevoie de medici!

Managerul spitalului spune că a încercat, în luna aprilie, să scoată la concurs două posturi de medic pediatru. Nimeni nu s-a prezentat însă la concurs. Salariul unui medic pediatru porneşte de la 1.400 de lei şI poate ajunge la 2.100 de lei cu tot cu gărzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri