Încă doi copii vor fi internați la Marie Curie. Ei sunt suspecți de sindrom hemolitic uremic

Data publicării:
bebelus bun

ACTUALIZARE 16:40 - Un copil din Alexandria care a fost adus luni la Spitalul „Marie Curie” din Capitală nu are sindrom hemolitic-uremic, a declarat, pentru Agerpres, prof. dr. Mihaela Bălgrădean. „Starea copilului adus de la Alexandria este bună. Are verotoxină pozitivă, nu are sindrom hemolitic-uremic. Copilul este internat pe Secția de gastroentrologie”, a afirmat medicul.


Cei doi copii, unul în vârstă de un an și două luni și altul de un an și patru luni, din Turnul Măgurele și Alexandria, sunt suspecți de sindrom hemolitic uremic. Medicii care i-au consultat în primă fază au considerat că cea mai bună soluție este transferul lor în capitală.

Echipa de medici de la spitalul Marie Curie vor afla, în urma analizelor amănunțite, dacă într-adevăr copii suferă de sindrom hemolitic uremic.

Acum mai sunt internați trei copii la spitalul Marie Curie. Unul este internat de trei săptămâni și este din Mioveni, iar doi au fost transferați vineri, de la Fetești.

În cazul celor veniți în urmă cu câteva zile, nu vreo bacterie i-ar fi îmbolnăvit, ci mâncarea nepotrivită pentru vârsta lor. Medicii avertizează că la doar câteva luni, carnea e practic toxică pentru copii. Mai ales carnea procesată. Unul dintre copii primise chiar sarmale, deși are doar șapte luni.

Citiți și:

Carnea e de vină! Cazurile „Supiță” și „Sărmăluță” de la Marie Curie

Medic: Ştergeţi reţetele care se referă la carne, pentru copii de şase luni! Delete!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri