Încă trei copii din Argeş, transferaţi la Spitalul "Marie Curie"

Data publicării:
copil spital agerpres 16-2.2.2016

 

FOTO Agerpres

Cei trei au fost diagnosticaţi cu boală diareică acută şi vor fi ţinuţi sub observaţie de medici. Starea lor se agravase, astfel că cei micuţii au fost trimişi preventiv la Spitalul „Marie Curie” - doi dintre ei ieri şi unul în această dimineaţă. Specialiştii spun că în cazul lor nu se poate vorbi despre sindrom hemolitic uremic, întrucât nu au simptomatologia specifică. 

Copiii sunt din Piteşti.

În spitalele din Argeş sunt internaţi 32 de copii, dintre care 26 au sub doi ani. 24 dintre micuţi sunt internaţi la Spitalul de Pediatrie.

Cei trei copii au fost transferaţi, vineri şi sâmbătă, de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Unul dintre ei, în vârstă de un an şi o lună, este diagnosticat cu enterocolită. Ceilalţi doi au de asemenea probleme digestive, dar Ministerul Sănătăţii precizează că niciunul nu are sindron hemolitic uremic şi că au fost aduşi la Bucureşti pentru continuarea tratamentului. Cei trei sunt internaţi în secţia de Nefrologie, acolo unde se află şi alţi trei copii din judeţul Argeş, cu sindrom hemolitic uremic.

De la sfârşitul lunii ianuarie şi până acum, în Spitalul Marie Curie au fost internaţi 14 copii cu acest diagnostic. Trei dintre ei au murit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri