Încă un copil din Argeș, adus la „Marie Curie”

Data publicării:
intrare spital budimex

ACTUALIZARE 15:00  Conform informațiilor transmise de către personalul medical din Spitalul  „Marie Curie” la Ministerul Sănătății, în cursul acestei zile urmează să sosească încă un copil internat inițial la Spitalul Județean din Argeș. Acesta are diagnostic de  gastro-entercolită severă, dar starea sa va fi evaluată exact când va sosi la spitalul din București, informează un comunicat al Ministerului Sănătății.

Starea de sănătate a copiilor internați la spitalul din București este favorabilă, patru dintre aceștia fiind internați în continuare în cadrul secției de nefrologie, cu evoluție din ce în ce mai bună.

Un singur copil este internat la terapie intensivă, însă starea acestuia se îmbunătățește, precizează Ministerul Sănătății. 


Fetița a fost internată la Mioveni cu o problemă digestivă, dar cazul s-a agravat și medicii se tem să nu fie vorba de sindrom hemolitic uremic. De aceea, fetița a fost trimisă la București, urmând să ajungă la spitalul Marie Curie în cursul acestei după-amiezi.

La Marie Curie se mai află internați șase dintre bebelușii care s-au confruntat în ultimele săptămâni cu sindromul hemolitic uremic, provocat, după toate probabilitățile, de o formă agresivă a bacteriei E.coli. Sursa de contaminare nu a fost depistată nici până acum, dar toate cazurile proveneau din județul Argeș. Trei dintre copii au murit. 

Dintre copiii internați la Marie Curie, doar unul mai este internat la Terapie Intensivă și numai doi mai sunt pe dializă. 

Ce este sindromul hemolitic uremic

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri