Intoxicați cu mâncarea de la grădiniță. 14 copii din Sebeș au ajuns la spital

Data publicării:
sebes-alba

Ambulanţele abia au făcut faţă solicitărilor. 16 pacienţi, 14 copii şi doi adulţi de la o grădiniţă cu program prelungit din Sebeş, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Copiii s-au simţit rău după ce au mâncat la grădiniţă. La fel şi una dintre educatoare şi o îngrijitoare.

M-a sunat de la grădiniţă dimineaţa, ma m dusdupă ea...am fost printre primii care am depistat şi am venit la spital. Avea febră, voma, o durea capul, burtica”, a spus un părinte.

Copiii, educatoarea şi îngrijitoarea sunt acum în spital, unde vor mai rămâne o perioadă pentru tratament.

Starea lor este uşor ameliorată, dar încă sunt febrili. Nu avem încă agentul patogen, mergem încă pe statistici şi pe experienţă”, a declarat Elisabeta Grecu, medic primar la Spitalul din Sebeș.

Mâncarea servită copiilor este pregătită în bucătăria instituţiei, dar conducerea susţine că nu a avut până acum nicio problemă de acest fel. Totuşi, grădiniţa a fost închisă, iar inspectorii sanitari au luat probe din fiecare fel de mâncare pentru a afla cauza îmbolnăvirii.

Inspectorii DSP au dispus suspendarea activităţii grădiniţei până la elucidarea cauzelor acestui episod. Menţionăm că sunt forme uşoare şi medii de boală care nu au dezvoltat complicaţii până acum”, a spus Cristina Galoș, de la Direcţia de Sanătate Publică Alba.

La grădiniţa din Sebeş învaţă aproape 90 de copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri