INTS: Sângele transfuzat unui pacient din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina nu era contaminat

Data publicării:
sange

 

„Nu a fost nicio contaminare. Bărbatul la care s-a descoperit hepatita B, în februarie, nu era infectat cu virusul hepatitic B în luna decembrie, atunci când s-a făcut transfuzia pacientului din Spitalul Judeţean Slatina”, a spus Andrei Rosin, directorul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină.

Directorul INTS a precizat că donatorul s-a îmbolnăvit între cele două donări.

Andrei Rosin a mai spus că depistarea infecţiei cu virus hepatitic B este o dovadă în plus a faptului că sângele donatorilor este foarte bine testat.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt declarau, luni, că testele rapide pe probe de sânge recoltate de la donatorul şi pacientul de la Spitalul Judeţean Slatina suspectaţi că sunt purtători ai virusului hepatitei B au ieşit negative, precizând că se aşteaptă şi rezultatele de la Centrul Naţional de Hematologie.

Potrivit reprezentanţilor DSP Olt, vineri s-au prelevate probe de sânge atât de la donatorul de 22 de ani, suspectat că este purtător al virusului hepatitei B, cât şi de la pacientul căruia i s-a transfuzat sânge recoltat de la tânărul respectiv, iar rezultatele au ieşit negative.

Directorul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină declara că sângele cu virusul hepatitic B a fost transfuzat unui singur pacient de la Spitalul Judeţean Slatina şi provenea de la o persoană căreia, în decembrie, nu i-a ieşit la analize infecţia, iar când a revenit avea boala.

Directorul Centrului de Transfuzie Slatina, Ramona Lesnic, spunea că sângele provine de la un tânăr care dona în mod regulat sânge şi care la ultima donare, în decembrie, nu avea nicio boală, dar la testarea din 19 februarie, analizele l-au indicat drept suspect de hepatită B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri