Kilogramele în plus provoacă probleme respiratorii. Recomandările medicului

Data publicării:
lk

Din cauza kilogramelor în plus, organele vitale suferă. Această suferință are loc treptat. Dacă la început, câteva kilograme în plus nu ne afectează capacitatea de a ne deplasa, de a face un efort fizic susținut, în timp toate aceste lucruri se resimt.

Respirația este funcția principală prin care întreg organismul este asigurat cu o cantitate corespunzătoare de oxigen, iar această funcție este îndeplinită de către plămâni și căile respiratorii inferioare, care se află localizate la nivelul cutiei toracice. Orice kilogram în plus afectează această capacitate de a se mișca, acele „excursii” toracice de inspir, expir în mod eficient.

Kilogramele în plus se resimt, în primul rând, la nivelul musculaturii care este implicată în efectuarea actului respirator. Plămânul va deveni prea mic și ineficient pentru a asigura necesarul de oxigen pentru o greutate atât de mare.

Aceste kilograme în plus restricționează mișcările cutiei toracice și atunci apare această disfuncție restrictivă. Restricția înseamnă secreții la nivelul bronhiilor în exces, care nu pot fi eliminate, provocând infecții respiratorii de tract inferior. În cazul persoanelor supraponderale, o bronșită se tratează mult mai greu decât în cazul unei persoane normoponderale. Efortul de a tuși nu este eficient, nefiind ajutat de către mușchii respiratori accesori, care trebuie să suporte acest balast pe un țesut adipos mult prea dezvoltat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri