Listă de așteptare lungă până în ianuarie, la aparatul de recuperare locomotorie din Iași

Data publicării:
robot

Vasile Enia suferă de scleroză multiplă şi merge din ce în ce mai greu. Cel mai modern tratament pe care îl poate primi în România este cel efectuat la Spitalul de Recuperare din Iaşi, cu ajutorul unui robot care funcţionează de doar o lună.

Vasile Enia, pacient: Am fost programat pe data de 7 ianuarie pentru recuperare. Măcar cât de cât, nu 100%, măcar 70%-80% să zic să fie ceva, să mai mă pot mişca.

În acest moment, pe lista de aşteptare pentru terapia cu robotul-minune sunt 400 de pacienţi.

Dr. Raluca Bârzoi, şef Secţie Recuperare Neuromotorie: Telefoanele sună continuu, zilnic 6-7 până la 10 pacienţi din toată ţara - şi chiar şi din străinătate am avut solicitări pentru terapia cu aparatul de recuperare a mersului.

Ilona Niţică, kinetoterapeut: Este foarte greu pentru că timpul alocat pregătirii și timpul ședinței se întinde la aproximativ 40 de minute.

Cei care fac acum terapie spun că au simţit efectele după doar câteva şedinţe.

Virginica Bălău, pacientă: Doar trei ședințe am prins tura asta. Eu mergeam cu cadrul și mergeam foarte greu, acum am început să merg cu cârje.

Laura Guruiță, pacientă: Picioarele sunt mai sigure.

Robotul de la Iaşi a costat jumătate de milion de euro, iar banii au fost alocaţi de Ministerul Sănătății. În țară mai există un singur dispozitiv similar, la Băile Felix, dar cel de la Iași este de ultimă generație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri