Mai mulți pacienți răniți în incendiul din Colectiv ar putea fi transferați în străinătate

Data publicării:
INFECTII VICTIME - captura-1

 

Ministerul Sănătății va face o evaluare a răniților, asemenea celor deja transferați în străinătate, iar raportul va fi publicat săptămâna viitoare împreună cu un plan de transfer.

Decizia a fost luată în urma declarațiilor făcute ieri de medici.

În spitalele din țară se mai află 31 de pacienți, în timp ce în străinătate se află deja 30 de pacienți.

Comunicatul ministerului:

„Ministerul Sănătății a solicitat sprijinul  Ministerului Afacerilor Externe pentru ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, să înștiințeze  spitalele din străinătate acordul autoritătilor române ca, în conformitate cu recomandările specialiștilor, pacienții cu arsuri să continue tratamentul de recuperare în unitățile în care sunt internați.

În cursul zilei de luni, 7 decembrie, la Ministerul Sănătății se va întruni o comisie de specialiști care va analiza situația pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România, în vederea implementării planului de îngrijire pe termen mediu și lung. Acest plan include atât îngrijirile medicale de recuperare cât și asistența psihologică și socială pentru pacienți și familiile acestora.

În situațiile în care există recomandare din partea specialiștilor, Ministerul Sănătății va aproba transferul în străinătate al pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România. 

Tot prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, spitalele din străinătate care îngrijesc victimele incendiului din 30 octombrie au fost înștiintate despre intenția Ministerului Sănătății de a demara, în cursul anului 2016, un program  de schimb de experiență între medicii români și cei străini care se ocupă de tratamentul pacienților cu arsuri.

Precizăm că Ministerul Sănătății a aprobat tratamentul în străinătate tuturor pacienților cu arsuri care au avut recomandarea experților străini și care au fost considerați transferabili de către aceștia.

Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sănătății, conform prevederilor legale.”

Anchetă #Colectiv. Doi pompieri de la ISU, trimiși în judecată

România nu are protocol național pentru tratarea arsurilor grave

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri